Bespaar op energiekostenVerhoging wooncomfortMilieuvriendelijke producten

Gevel stralen

gevel stralen Door weersomstandigheden, groenaanslag of andere oorzaken kan de gevel van uw woning erg vervuild zijn. Soms is er een effectievere vorm van gevelreiniging benodigd. Dit heet gevel stralen. We verwijderen hiermee de meest hardnekkige vervuiling op uw gevel en laten uw muur er weer als nieuw uitzien.

Wij werken middels soft stralen

Voor het soft stralen werken wij met het Torbo-softstraalsysteem. Dit straalsysteem werkt in tegenstelling tot vele andere straalsystemen met een mengsel van zand en water.
Afhankelijk van het te behandelen oppervlak wordt er in de meeste gevallen gebruik gemaakt van olivinezand. Dit mineraalzand bevat geen Silica en is ijzervrij. Olivinezand voldoet aan de gestelde arbeids- en milieueisen en bevat minder dan de toegestane 0,5% kwartstof.

In de ketel van het Torbo-softstraalsysteem wordt het water met het olivinezand vermengd. Dit mengsel van het olivinezand met het water kan dan met een druk tot maximaal 12 Bar in de luchtstroom van het systeem geïnjecteerd worden. Afhankelijk van de vervuiling van de steen wordt de druk van het systeem ingesteld tussen de 1 en 12 bar.

Doordat het olivinezand is omringd met water is de impact op de steen minder en is de beschadiging minimaal. Hierdoor wordt de steen niet kapot gestraald zoals bij sommige andere systemen. Nog enkele voordelen van het stralen met water zijn:

  • Minder stof overlast
  • Minder zand verbruik, doordat de waterdruppels, om de zandkorrel gaat zitten

Het beste voor uw buitenmuren

Vaak is een combinatie van onze producten / diensten de beste keus voor de schoonmaak, bewerking en het behoud van uw muren.

Meer informatie over uw mogelijkheden en wat het kost? Bel of mail ons en we helpen u graag verder. Uiteraard kunt u ook meteen een offerte aanvragen (binnen 24 uur heeft u deze ontvangen).

Meer weten?

Meer over uw mogelijkheden? Neem dan contact op. Uiteraard kunt u ook meteen een offerte aanvragen (binnen 24 uur heeft u deze ontvangen).

Binnen 24 uur helder inzicht in de kosten?Vraag offerte aan
Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact op We reageren uiteraard zo snel mogelijk
in samenwerking met
© 2024 Impregneer- & Voegbedrijf Friesland
Contact Telefonnummer: 0513-413795